De muziek voor radio en televisie staat centraal op de ledenavond van de ‘Albertus Perk’

Het grootste deel betreft live-uitzendingen, waarvoor meestal muziek moest worden gecomponeerd of gearrangeerd. Weinig bekend is dat het leeuwendeel van de daarvoor gebruikte bladmuziek is bewaard. Deze collectie – de grootste verzameling bladmuziek in ons land – bevindt zich in de kelder van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

De muziek die hier wordt beheerd, bestrijkt vrijwel alle genres en geeft een beeld van de muziek die de luisteraars en de kijkers decennialang via radio en tv tot zich hebben genomen. Van The Ramblers tot Floris, van Boy Edgar tot Kees Andriessen, van Dolf Karelsen tot Pi Scheffer.

Sinds enkele jaren is een deel van de omroepbladmuziekcollectie online toegankelijk: via Muziekschatten.nl zijn inmiddels ruim 60.000 titels te bekijken (en desgewenst te downloaden). 

Jan Jaap Kassies, vanaf 1987 werkzaam bij deze collectie, zal één en ander vertellen over het omroepmuziek-productiebedrijf: de ensembles die de omroepen in dienst hadden, de musici, de componisten en arrangeurs, etc. Ook zal hij ingaan op enkele bijzondere vondsten die de afgelopen jaren opdoken, o.a. van de hand van Hilversumse componisten. Uiteraard zal het één en ander worden geïllustreerd met beeld- en geluidsfragmenten.

Datum: 24 september
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Oude Torenlaan, Grote Kerk

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*