De Luizenmoeder maakt kans op Televizier-Ring

De Luizenmoeder is een van drie kanshebbers op de Gouden Televizier-Ring. De cast van de succesvolle komische serie werd op de set verrast door actrice Pip Pellens, die ze op de hoogte bracht van de nominatie. De andere twee genomineerden volgen later donderdag.

De winnaar van de felbegeerde televisieprijs wordt bekend op het Gouden Televizier-Ring Gala, op 11 oktober in AFAS Live. Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Zondag met Lubach.

De Luizenmoeder (AVROTROS) was afgelopen seizoen voor het eerst te zien op tv. De serie met medeschrijfster Ilse Warringa in de rol van Juf Ank bleek een hit en haalde meerdere kijkcijferrecords. De kijkers kunnen ook komend seizoen weer meeleven met de belevenissen van leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop. Eerder deze week werd al bekend dat Warringa en Jennifer Hoffman, moeder Hannah in De Luizenmoeder, genomineerd zijn voor een Televizier-Ster voor beste acteur/actrice.

Ook Beau Five Days Inside was afgelopen seizoen nieuw op tv. In het RTL 4-programma bezocht Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. De presentator verbleef hier vijf dagen om er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

De survivalshow Expeditie Robinson (RTL 5), waarvan het negentiende seizoen op de buis is, zat vorig jaar ook bij de laatste drie genomineerden. Het programma maakt eveneens kans op de Televizier Digital Impact Award, waarvoor ook Wie is de Mol? en Zondag met Lubach in de race zijn.

Verder was al duidelijk dat Bommetje, De eindmusical en De viral fabriek bij de laatste drie zitten voor de Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma. Daarnaast strijden Chantal Janzen, Eva Jinek en Geraldine Kemper om de Gouden Televizier-Ster voor beste presentatrice. Bij de mannen gaat het tussen Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Johnny de Mol. En tot slot hebben voor de Televizier Talent Award Ellie Lust, Kaj Gorgels en Nienke Plas het geschopt tot de laatste drie.

Lees ook: Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*