De longlist van Het Radiomoment van 2021 is bekend

Komende zondag maakt het MAX/NPO Radio 1-programma De Perstribune tussen 17.00 en 19.00 uur Het Radiomoment van 2021 bekend. Een jury van prominente radio-dj’s en -presentatoren kiest welk radiomoment dit jaar het meest tot de verbeelding sprak. Tot de kanshebbers behoren onder meer een interview van Humberto Tan met correspondent Hennah Draaibaar over corona in Suriname, het radioverslag van de gouden race van Sifan Hassan, persoonlijke gesprekken met betrokkenen over de belegering van Kabul en diverse radiomomenten rond de moord op Peter R. de Vries.

De prijs voor Het Radiomoment van het jaar wordt voor de derde keer toegewezen. In 2019 won cabaretier Peter Heerschop met een radiocolumn op Radio 538 over de tramaanslag in Utrecht. Vorig jaar won de actie waarbij het lied You Never Walk Alone op zo’n 180 Europese radiostations werd gedraaid, op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn.

De jury voor het radiomoment van 2021 bestaat uit dj’s en presentatoren van toonaangevende programma’s op de Nederlandse radio: Ghislaine Plag (NPO Radio 1), Bart Arens (NPO Radio 2), Jorien Renkema (NPO 3FM), Ab Nieuwdorp (NPO Radio 4), Hans Schiffers (NPO Radio 5), Fernando Halman (NPO FunX), Menno Barreveld (Qmusic), Frank Dane (Radio 538), Gerard Ekdom (Radio 10), Martijn Muijs (Radio Veronica), Michiel Veenstra (KINK), Diana Matroos (BNR Nieuwsradio), Koen Hansen (100%NL), Martijn La Grouw (SLAM), Jaap Brienen (Sublime). Onder leiding van mediadeskundige Ron Vergouwen van De Perstribune beoordelen zij de meest opmerkelijke radiomomenten van Nederland. Daarbij worden onder meer de maatschappelijke relevantie en impact beoordeeld. Ook beoordeelt de jury hoe verrassend, ontroerend, grappig of indrukwekkend de momenten zijn.

De Perstribune: Het Radiomoment van 2021
Zondag 26 december
Tussen 17.00 en 19.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Ron Vergouwen en Margreet Reijntjes
MAXVandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*