De laatste dagen van Radio Noordzee (1974)

Vandaag is het exact 42 jaar geleden dat zeezender Radio Noordzee haar uitzendingen moest staken. 

De filmbeelden zijn in augustus 1974 gemaakt door Harry de Winter. In de video is  onder andere. het slotfeest op woensdag 28 augustus in de Hofstede ‘Oud Bussem” in Naarden te zien. Maar ook de aankomst van de Minisevenclubkaravaan in de Scheveningen haven voor de tocht naar de MEBO II op donderdag 29 augustus. Beelden aan boord van de MEBO II op vrijdag 30 augustus met o.a. de dj’s in de live programma’s en een bezoek aan de Norderney door oa Tony Berk, Ferry Maat, Ted Bouwens en John de Mol jr. 

Verder de terugtocht en aankomst in Scheveningen op zondag 1 september, waar de schepen worden opgewacht door een grote mensenmassa. Tenslotte nog de afsluitende rit met de Minisevenclub vanuit Scheveningen. In de video vele bekende gezichten zoals Sjef van Oekel, Eif Blokker, Joop Oonk, Ren Groot, Ferry Maat, Pieter Damave, John de Mol jr., John de Mol sr., Hans ten Hooge, Leo van der Goot, Eric Post, Gerard Smit, Peter Jager, Ted Bouwens, Rudi Kagon, Marc van Amstel, A.J. Beirens, Ruud Doets, Cees Man in ’t Veld. 

Dank aan Harry de Winter voor de toestemming van het gebruik, Peter Damave voor het digitaliseren en aan Martin van der Ven en Hans Knot voor het beschikbaar stellen van deze unieke videobeelden. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*