De genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster Presentator en Acteur 2017

Arjen, Beau, Wilfred, Erik, Jeroen en Thom maken dit jaar kans op een Zilveren Televizier-Ster in de categorieën Presentator en Acteur.

De kanshebbers werden woensdag bekend gemaakt door RTL Boulevard.

We beginnen met de presentatoren, van wie geen van drieën eerder werd genomineerd.

Arjen Lubach
Arjen Lubach maakte het afgelopen jaar furore met Zondag met Lubach, een NPO 3-programma dat regelmatig 1 miljoen kijkers trekt. Zelden vertoond. Daarnaast is Arjen ook nog cabaretier, schrijver en veelgevraagd dj. Winst zou een kroon zijn op dit voor hem zo succesvolle jaar.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens kende de nodige ups en downs in zijn tv-carrière, maar in 2017 was het alleen maar up. Hij maakte het prachtige The Amsterdam project en kreeg afgelopen zomer louter complimenten voor RTL Summer night.

Wilfred Genee
Wilfred Genee is volgens VI-collega Johan Derksen ‘misschien wel de beste presentator van het land’ en daar zou hij zo maar eens gelijk in kunnen hebben. De enthousiaste campagne in VI resulteerde in ieder geval in een dik verdiende nominatie.

De Zilveren Televizier-Ster Acteur wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt.

Erik de Vogel
Erik de Vogel maakt als overtuigende slechterik Ludo Sanders al 21 jaar het leven van zijn mede-Meerdijkers zuur in GTST, maar pas nu dingt hij voor het eerst mee naar een prijs. Erik kreeg daarbij een welkom duwtje in de rug van Zondag met Lubach. Televizier-hoofdredacteur Jeroen de Goeij : „Natuurlijk is er volop gestemd op Erik de Vogel, want zijn personage Ludo Sanders is al meer dan 20 jaar een grote favoriet bij de fans van GTST. Zijn nominatie heeft daarnaast een flinke boost gekregen door Arjen Lubach. Het toont maar aan dat televisie nog altijd springlevend is.”

Jeroen van Koningsbrugge
Jeroen van Koningsbrugge werd in het verleden vijf maal genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster. In 2010 won hij er daadwerkelijk eentje. Maar dat was in de categorie Presentator. Deze nominatie is voor zijn acteerprestaties in Smeris en Riphagen.

Thom Hoffman
Thom Hoffman was de eerste winnaar in deze categorie en de vertolker van Dokter Tinus heeft aan populariteit niets ingeboet. Zijn onhandige, weerbarstige arts is er nog steeds eentje om van te houden.

Televizier-Ring Gala
Welke twee heren de Zilveren Televizier-Ster op de schoorsteenmantel mogen zetten, wordt bekend op 12 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*