De film Nina wint de VPRO Big Screen Award tijdens IFFR 2018

De film Nina heeft vanavond tijdens de Awards Ceremony van International Film Festival Rotterdam (IFFR) de VPRO Big Screen Award gewonnen. De prijs is toegekend door een publieksjury. Nina van de jonge Poolse regisseur Olga Chajdas wordt uitgebracht in de Nederlandse bioscopen, aangekocht door de VPRO en uitgezonden op NPO 2.

Over Nina
Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Als ze een jonge vrouw, Magda, leren kennen, proberen ze haar over te halen draagmoeder te worden van hun kind, maar de situatie wordt ingewikkeld als Nina zich plotseling tot Magda voelt aangetrokken.

VPRO Big Screen Award
De VPRO-publieksjury koos Nina van Olga Chajdas uit de acht deelnemende films. De overige zeven waren An Evening with Beverly Luff Linn van Jim Hosking, Father to Son van Hsiao Ya-chuan, The Guilty van Gustav Möller, An Impossibly Small Object van David Verbeek, Night Comes On van Jordana Spiro, Pity van Babis Makridis en Tiempo compartido van Sebastián Hofmann.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*