Daniël Lippens na rij-incident: “Alsof het hele land lijnrecht tegenover je staat”

In een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast’ is SLAM! DJ Daniël Lippens te gast. Daniël verdiende zijn radiosporen bij 3FM, SLAM! en Radio 538. Hij vormde jarenlang een succesvol radioduo, samen met DJ Ivo van Breukelen. Ze maakten spraakmakende avondradio. Het was toen radio pionier Lex Harding die de 2 aan elkaar koppelde op de radio. Podcast Hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen praten met Daniël over zijn rijke radio loopbaan aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes. En verder praat Daniël over het vallen & opstaan, over radio, live content maken, de toekomst van de radio, zijn ambities en heel veel meer. Het gesprek is opgenomen tijdens de ‘Dutch Media Week’ in Het Beeld & Geluid Museum. 

In opspraak, mediastorm en een incident

Daniël Lippens en Ivo van Breukelen maakten dus enkele jaren succesvolle radio, dagelijks 5 uur live op de radio en in die tijd woonden de 2 ook nog samen. Naar eigen zegge waren Daniël en Ivo “net een getrouwd stel”, aldus Daniël. Dat ging dat vaak goed maar was er ook een incident “Hij heeft ooit een mes naar mijn hoofd gegooid in de studio tijdens de uitzending”, zegt Lippens in ‘De Broadcast’. Dat liep gelukkig allemaal goed af. Daniël verzorgt, naast zijn radiowerk, ook veel live streams, bijvoorbeeld op het populaire platform Twitch. Dat kwam hem in 2019 duur te staan toen hij tijdens het autorijden live streamde en een fietser aanreed. In die tijd werd hij geschorst door de zender waar hij voor werkte, Radio 538. Het hele land viel toen over hem heen en hij kwam in een ‘mediastorm’ terecht. Dat was een lastige periode voor hem “Je hebt echt het gevoel alsof het hele land lijnrecht tegenover je staat”, zo vertelt Daniel over die periode. Inmiddels hoor je Daniël Lippens elke maandag   t/m donderdag tussen 16.00 en 19.00uur op SLAM! 

Voor de rest van Daniël zijn mooie verhalen luister je vanaf vandaag naar ‘De Broadcast’. Te beluisteren via de bekende podcastapps, via debroadcast.nl of met beeld op ons Youtube kanaal. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Renze Klamer, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. De volgende gast is Radio Veronica DJ Sander Hoogendoorn.

4 Comments

  1. Gek dat “heel het land” het niet waardeert dat je streamend een fietser van zijn sokken rijdt.
    Arme Daniel. Hij was het eerste cancelslachtoffer. Wel hoor.

  2. Ik was ercniet bij, en heel vervelend als je ook bij niet leuke dingen een BNer bent. Dan vind men er wat van.
    Ik ga ook weleens perongeluk vreemd maar het komt niet in de krant.. want men kent mij niet.(geintje)

    Heerlijk toch?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*