Daniël Dekker stopt met Eurovisie Songfestival

Daniël Dekker neemt na tien jaar afscheid van het Eurovisie Songfestival. Dit heeft hij bekendgemaakt op zijn eigen Facebook-pagina.

In het bericht schrijft hij: “Na 10 jaar plezier, passie, muziek, vriendschap en vooral resultaat sluit ik mijn betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival af.” Dekker was in tien jaar tijd op veel manieren werkzaam voor het Europese muziekspektakel en ontpopte zich in de afgelopen jaren tot ‘Mr. Songfestival’. Hij maakte onder meer radio-uitzendingen, gaf commentaar op televisie en was betrokken bij de organisatie en selectie van artiesten. “Een mooi avontuur, om nooit te vergeten.”

Daniël was ook betrokken bij de wederopstanding van Nederland op het Eurovisie Songfestival. Na verschillende keren te zijn uitgeschakeld in de halve finale van het festival, besloot de organisatie het een aantal jaar geleden over een andere boeg te gooien. Hierbij kregen ze hulp van grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie. De overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv was dit jaar de bekroning op die nieuwe aanpak. Maar ook de gevestigde namen die eerder hun nek uitstaken worden door Dekker niet vergeten in zijn bericht. Zo heeft hij lovende woorden voor Ilse DeLange en Anouk: “Jullie maakten het verschil! Helden van de Nederlandse muziek met lef en visie. Dank voor jullie vertrouwen.”

Je hoort Daniël Dekker elke zaterdag en zondag van 16:00 tot 18:00 uur met Muziekcafé op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*