Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep MAX

Radiomaker en mediaman Daniël Dekker gaat per 1 september aan de slag bij Omroep MAX. Na ruim dertig jaar voor de TROS en later AVROTROS te hebben gewerkt, wordt hij bij Omroep MAX eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten. Hij zal daarnaast de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de ontwikkeling en uitvoering van evenementen en live-entertainment activiteiten van de omroep. Ook gaat hij een nieuw radioprogramma presenteren voor MAX waarover later meer bekend wordt gemaakt.

Daniël Dekker: “Toen Jan Slagter mij benaderde dacht ik: dit is een unieke kans; de aanbieding om na dik dertig jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten. Een organisatie die zich laat omschrijven als betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s. Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn. Kennis en ervaring, die ik heb kunnen opdoen door alle kansen die ik heb gekregen bij de TROS en later AVROTROS, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb daar een fantastische tijd gehad.”

MAX-directeur Jan Slagter: “Ik ben ontzettend verheugd met de komst van Daniël Dekker. Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken.”

Daniël Dekker (1960) begon zijn carrière als presentator bij Radio Decibel. Na een korte tijd bij Radio 10 te hebben gewerkt, haalde de TROS hem eind 1988 naar de publieke omroep. Hij presenteerde programma’s op Radio 1, 2 en 3 als NachtwachtMiddle of the Road ShowNationale HitparadeDe Mega Top 50 en Wereldhits. Zestien jaar lang was hij elke werkdag drie uur lang te horen in het zeer goed beluisterde programma De Gouden Uren. En nu nog elk weekend Muziekcafé. Voor AVROTROS bepaalde hij jarenlang het beleid voor NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 5, was hij hoofdredacteur Sterren NL en verantwoordelijk voor alle programma’s op NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 5. Daarnaast was hij tien jaar lang commentator en mede-organisator van het Eurovisie Songfestival voor AVROTROS. In 2014 kreeg hij voor zijn werk een Gouden Harp van BUMA Cultuur.

14 Comments

 1. Als hij Radio 5 wat meer ‘peper’ gaat geven is hij van harte welkom. Het blijft buiten van Inkel nog steeds maar een ingedutte zender met veel te veel gesproken woord.

 2. Van Inkel? Die is juist de minst capabele van het stel. Die hoort niet echt op Radio 5. Voor de overige uren: niets dan lof!

 3. Dit is een typische publieke omroep (overbodige) tussenlaag: allemaal losse eindverantwoordelijken per omroep ipv 1 persoon per zender, maar die staat daar natuurlijk weer boven. 😃

 4. @Erwin Radio 5 hoeft dan ook weer niet op Radio 2 te lijken. Bert Kranenbarg Hans Schiffers, Jeroen Van Inkel, Bart Van Leeuwen, Tineke, Daniel Dekker, Bert Haandrikman. Genoeg kwaliteit.

 5. @Edwin Daarvoor bestaat er al Radio2. Jeroen van Inkel is voor nu juist nog een beetje de vreemde eend in de bijt bij Radio5. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat hij het slecht doet of weg zou moeten.

 6. En terechte overstap van Daniel ( Henk ).
  Ik heb al die jaren vanaf 1989 met hem samengewerkt o.a. met het programma Poster.
  En zeer capabel mens die het kennelijk niet meer vond na de fusie met de AVRO.
  Een mooie en goede aanwinst van Omroep Max.
  Het was Dick de Winter ( oud Sesjun en Poster bedenker ) die zowel Daniel als Rob van Someren “ontdekte”.

  Kortom, “goed nieuws dus “.

 7. De weekendborrel. Dat vervalt, en komt iets anders vergelijksbaars voor terug. Misschien ook wel een duo presentatie met Bert. Radio 5, je kan zeggen dat het geen koekenbakkers zijn die radio maken.

 8. De beste beslissing die Slagter in jaren heeft gedaan . Daniel( henk voor vrienden) heeft bijna als enige in hilversum oor voor de luisteraar . Weet precies wat de luisteraar op welke uur wilt horen. Zonder concessies te doen. Hoop wel dat hij óók wat veranderingen zal doorvoeren !!! Hulde Daniel én héél véél toi toi !!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*