‘Cyber Sessies’ (RTLZ): eerste Nederlandse tv-programma over cybersecurity

ESET Nederland en RTL Z bundelen hun krachten in een tijd waarin digitale beveiliging belangrijker is dan ooit. Vanaf 1 april presenteren zij ‘Cyber Sessies’ – het allereerste Nederlandse tv-programma waar cybersecurity centraal staat.


Gedurende deze zesdelige serie gaan Presentator Remy Gieling, journalist Harm Teunis en (afwisselend) Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, in gesprek over de belangrijkste actuele thema’s binnen de wereld van digitale veiligheid. Daarnaast is er in alle afleveringen aandacht voor de cyber-ervaringen van bedrijven en ondernemers.


Dave Maasland: “De komende jaren gaat de inzet van technologie grotendeels bepalen hoe succesvol we onze huidige maatschappelijke uitdagingen zullen aanpakken. Digitale veiligheid is hierdoor keiharde noodzaak geworden voor een betere toekomst. En daarom is het belangrijker dan ooit om mensen niet af te schrikken voor technologiegebruik, maar ondernemend Nederland juist in beweging te krijgen om digitaal veiliger te gaan ondernemen. De afgelopen jaren is de aandacht voor digitale veiligheid enorm toegenomen, maar het staat bij veel organisaties nog steeds niet hoog genoeg op de agenda. Het feit dat RTL Z hier een programma aan wijdt, voelt dan ook als een belangrijke mijlpaal voor de digitale weerbaarheid van Nederland.”

Nu zelfs president Biden waarschuwt voor digitale aanvallen vanuit Rusland, is het essentieel om meer kennis op te doen over digitale veiligheid én actie te ondernemen. De samenwerking met RTL Z en ‘Cyber Sessies’ is ontstaan vanuit ESET’s missie om Nederland veiliger te maken en de visie dat kennis over digitale veiligheid voor iedereen beschikbaar moet zijn.
Er wordt gesproken met een slachtoffer van ransomware of wordt bedrijven gevraagd hoe zij hun digitale veiligheid – en daarmee de vooruitgang van hun bedrijf – proberen te borgen. Elke week haken diverse gerenommeerde experts op het gebied van cybersecurity aan om ook hun inzichten en expertise te delen. Onderwerpen die aan bod komen zijn risicomanagement, de situatie in Oekraïne, hoe ondernemers zichzelf en hun organisatie kunnen beschermen en de rol van de overheid op het gebied van digitale veiligheid.

Met het programma wil ESET ondernemers en medewerkers informeren over de digitale risico’s en hen inspireren over de mogelijkheden van beveiligde digitale technologie. Ook biedt ‘Cyber Sessies’ kijkers handvatten om zelf de digitale veiligheid van hun organisaties te verbeteren.

‘Cyber Sessies’ is van 1 april t/m 6 mei iedere vrijdagmiddag om 16:30 te zien op RTL Z. Uitzendingen worden herhaald op maandag om 11:30 en woensdag om 09:30 en zijn daarnaast terug te kijken op RTL.nl en Videoland. Ga voor meer informatie naar de website van RTL Z.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*