Cross Media Café – Synthetic Media

‘Synthetic media’ is media-aanbod dat niet door mensen maar door computers gegenereerd wordt. Je kijkt naar video die echt lijkt, maar in feite zie je beeldmateriaal dat door een algoritme wordt geproduceerd. Ook geluid, achtergronden, foto’s en tekst kunnen zo worden geproduceerd. Dit biedt natuurlijk enorme kansen voor de media-industrie.

In dit online Cross Media Café gaat moderator Monique van Dusseldorp aan de hand van concrete voorbeelden in gesprek met vier mediaprofessionals over de mogelijkheden nu en in de nabije toekomst.

  • Johan Oomen (Beeld en Geluid) geeft 10 creatieve voorbeelden hoe synthetic media nu al ingezet kan worden.
  • Sarina von Reth (Kaap Holland Series & Dead Duck Productions) vertelt over de Videoland Original ‘Barrie Barista’ en ‘Het Einde Der Tijden’ waarbij zij grote LED schermen gebruikten met een real time dynamische achtergrond.
  • Harold Smeeman (Lalaland.ai) over artificiële fotomodellen gemaakt met neurale netwerken, bijvoorbeeld gebruikt door Wehkamp en Sapph
  • Mao Lin Liao (REBLIKA) over de digitale 3D-personages die zij maken voor games, films en online. Ze gebruiken daarvoor 3-dimensionale digitale captures, facial rigging en simulation FX.
https://cross-media-cafe-synthetic-media.eventbrite.nl/?aff=Beeldengeluid

De Cross Media Café wordt een aantal maal per jaar georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Cross Media Café – Synthetic Media
Dinsdag 16 februari 
15.30 – 16.45 uur
Online
Gratis
Tickets: https://cross-media-cafe-synthetic-media.eventbrite.nl/?aff=Beeldengeluid

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*