Creëer een optimale thuiswerkplek


Thuiswerken was voor corona al in opkomst, aangezien je voor veel banen aan een laptop of desktop voldoende hebt. Door de crisis zijn ook de wat meer conservatieve bedrijven genoodzaakt geweest om hun medewerkers thuis te laten werken. Nu is het nog niet de norm, maar het is wel veel meer genormaliseerd in de afgelopen twee jaar.

Als jij ook veel thuis werkt, is het natuurlijk erg prettig om te beschikken over een goede werkplek. Bij voorkeur een afgesloten ruimte, die is voorzien van alle gemakken om je werk op een efficiënte en ongestoorde manier te kunnen doen. Dit begint in eerste instantie met het materiaal dat je gebruikt.

Denk aan een bureau op de juiste hoogte, alsook een ergonomische stoel, goede apparatuur en meer. De werkgever zou je daarin moeten voorzien of als je zzp’er bent, zoek je natuurlijk naar het beste spul om een zo comfortabele thuiswerkplek te creëren. Minstens zo belangrijk is echter een goede internetverbinding.

Kies voor het pakket dat goed op je aansluit
Internet en televisie voor consumenten is anders dan zakelijk internet. Dit om de eenvoudige reden dat de behoeftes per categorie verschillen. Vaak heb je aan een relatief simpel pakket voor thuis voldoende om te kunnen internetten, downloaden en streamen. Hetzelfde geldt voor het tv-pakket dat je al dan niet kunt uitbreiden met extra kanalen zoals ESPN en ViaPlay.

Op het moment dat je veel thuis gaat werken, is het van belang dat alles te allen tijd optimaal functioneert. Ook bij privé gebruik uiteraard, maar op het moment dat je aan het werk bent zijn de grootste bottlenecks stroomuitval en haperend internet. Dat eerste komt nauwelijks voor, maar het internet kan iets meer onvoorspelbaar zijn.

Daar zit je niet op te wachten als je met deadlines zit en ook je werkgever is daar niet blij mee. Het kan immers voor vertraging zorgen. Voor het creëren van een optimale werkplek is het dus belangrijk om over betrouwbaar en stabiel internet te beschikken en het kan lonen om naar zakelijk internet te kijken.

Wat zijn de voordelen?
Door internet en tv te vergelijken kun je een aantal voordelen behalen. Een van de grootste is natuurlijk dat je kunt besparen. Dit is onderhevig aan je huidige abonnement en of je iets vergelijkbaars zoekt. Als je een stapje hoger gaat zal het wellicht meer kosten, maar juist ook dan is het vergelijken belangrijk. De ene aanbieder is de andere niet en in elk geval zoek je naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

In het geval je overstapt naar zakelijk internet, al dan niet door je werkgever vergoedt, krijg je met nog meer voordelen te maken. Ja, het is duurder, maar op het moment dat er problemen zijn, staat er bij de meeste providers een monteur op afroep klaar. Die komt dan snel langs om de problemen te verhelpen, zodat eventuele onderbrekingen nooit lang duren.

Ook kan het voorkomen dat je samen met een dergelijk abonnement je mobiele abonnement kan samenvoegen, wat weer in de kosten scheelt. Je plukt er dus op verschillende manieren de vruchten van en het belangrijkste is dat de ondersteuning beter is en de kwaliteit ook hoger ligt. Het loont dus absoluut om de opties met elkaar te vergelijken, zodat je ook op je thuiswerkplek op de meest efficiënte manier je werk kunt doen!