Creatief IDFA-festival stemt kijker tot nadenken

Van 18 tot 29 november wordt in Amsterdam weer het jaarlijkse internationale documentaire festival IDFA gehouden. Maandag 9 november is de kaartverkoop begonnen. De VPRO houdt al jaren de eer van de Nederlandse publieke omroepen hoog als het gaat om deelname aan en sponsoring van het festival.

Op NPO 2 zijn er dit jaar weer 3 festivalspecials met interviews en reportages, op 18, 20 en 25 november om 23.00 uur.  De presentatie is in handen van Daphne Bunskoek. Aansluitend wordt een IDFA-documentaire vertoond.

Prijzen
Het IDFA werd in 1988 opgericht om de documentaire nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is het uitgegroeid tot het grootste documentairefestival ter wereld. Er komen jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers op af.  Er worden verschillende prijzen uitgereikt, waaronder de VPRO IDFA Award voor Feature-Length documentary.

De organisatie streeft naar creatieve documentaires. Dat betekent dat de standpunten van de filmmaker op een creatieve en filmische manier tot uiting moeten komen. Bovendien moeten de producten relevant zijn en de kijker tot nadenken stemmen zodat ze vragen gaan stellen. Voor het programma en verder inhoudelijke informatie zie www.idfa.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*