Cordcutting: Steeds meer Nederlanders zonder vast TV-abonnement

Steeds meer Nederlanders zeggen hun traditionele televisie-abonnement op. Momenteel heeft 15% van de huishoudens geen tv-abonnement, en bij jongeren ligt dit percentage zelfs op 30%. Dat blijkt uit onderzoek door Telecompaper.

Streamingdiensten zoals Netflix, NLZIET, Videoland, en Disney+ bieden content die altijd en overal beschikbaar is. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de jongeren geen tv-abonnement meer heeft. Deze groep wil zelf bepalen wat en wanneer ze kijken, zonder gebonden te zijn aan vaste uitzendtijden.

Wat is Cordcutting?
Cordcutting is het annuleren van kabel- of satelliettelevisie-abonnementen voor alternatieve media, zoals streamingdiensten. Dit komt door technologische vooruitgang en veranderende kijkgewoonten, vooral onder jongere generaties.

Meer dan de helft van de jongste generatie volwassenen geeft aan bij hun volgende abonnement geen tv meer af te nemen. Dit wijst op een blijvende daling van traditionele tv-abonnementen.

6 Comments

  1. Hij vergeet dat vele nieuwe Nederlanders of via Satelliet of via die IPTV media kastjes oa Formular Z8 of de nieuwe uitvoering en via de Zwarte markt gewoon te koop worden aangeboden,en kunnen vele.FTA omroepen ontvangen.Uit hun geboorte land.En via internetradio zijn globaal 20.000 zenders te ontvangen.

  2. En dat geeft de juiste inhoudelijke weergave weer zoals ik al vaker heb beaamt.Dat vooral onze verouderde omroep bestel niet meer past in de moderne digitale beeld-verwerking.En vooral de opkomst van de 4K UHD format,geeft dat een ongekende TV beleving in meer kijkgenot.VIA YOUTUBE.NL (TIK IN) 8 K 120 HZ DEMO BY NHK,GEEFT DE NIEUWSTE DIGITALE BEEKDVERWERKING DOOR, EN KAN ALLEEN VIA DE GLASVEZEL EN DE SATELLIET WEERGEGEVEN WORDEN,GEZIEN DE SNELLERE DATA-SNELHEDEN EN DE GROTERE BANDBREEDTES.HET HELE VEROUDERDE OMROEP BESTEL/MET MARSMUZIEK/HANDGEKLAP/FEESTGEDRUIS/VOLKSDANSEN,ZAL WORDEN ONDERGEBRACHT IN HET OPEN-LUCHT-MUSEUM IN ARNEHM,MET DE VERMELDING,EEN OMROEP-BESTEL UIT HET STEENENTIJDPERK,EN DAARMEE KUNNEN DE KINDEREN/KLEINKINDEREN GETUIGEN VAN ZIJN.MIJN VOORSTEL IS ZOALS DE VELE DUITSE DEELSTAAT OMROEPEN DE ONZE REGIONALE TV OMROEPEN TE VOORZIEN VAN ONZE VERPLICHTE OMROEP-BIJDRAGE VERDISCONTEERD IN ONZE BELASTING-STELSEL.RN DE REGIONALE OMROEPEN EEN MEER VOLWASSENHEID GEVEN DIE AANSLUIT VOOR HET BELANG VAN DE INWONERS VAN DE PROVINTIE’S IN MIJN GEVAL OMROEP GELDERLAND.ER IS NU SPRAKE VAN EEN OMROEP DIE PLAATS HEEFT IN EEN LAGERE SCHOOL EN OOK GEBRUIKT MAAKT VAN HET OUDE PAROCHIE GEBOUW VAN HET ST JOSEF-KERK GELEGEN AAN DE ROSENDAALSEWEG,IN ARNHEM.VOORAL DE ONTWIKKELINGEN EN WAT ER TERSPRAKE ZAL WORDEN,IS IN HET BELANG VAN DE INEONERS VAN DE PROVICIE.EN OOK HUN EIGEN SPREEKTAAL MEER TOT HUN RECHT ZAL KOMEN,ZOALS IN DE ACHTERHOEK/LIMBURG’S/BRABANTS ETC ETC.HET MOET ANDERS IN DE TOTALE MEDIA-SECTOR IN HILVERSUM.

  3. Daarnaast hef het totale mediapark op,dan kunnen die 12.000 medewerkers die het mediapark bevolken,betrokken worden met een aangepaste opleiding,de personeelstekort opvullen,en dat is heel divers van karakter,en brengt uit economisch belang,een bijdrage voor het belang van de BV Nederland.Het verouderde omroep-bestel zal door financiële eigenbelang zoveel mogelijk in stand gehouden!.En kunnen de Regionale Omroepen,een zeer grotere belang koesteren voor de inwoners van de Provincie.Nederland is te klein voor zoveel omroepen,en kunnen veel beter een volwassene Kwalitief omroep-bestel bestel een nieuwe Elan ,en toekomst-zeker wezen voor de nieuwe jonge generatie,die snakken naar een meer volwassen aangepaste moderne-omroepbestel.De verouderde verzuiling is,blijven trekken aan een stervend paard.De wereld verandert,en hoort ook ons omroep-bestel bij.

      • maar je hebt het wel gelezen,het gaat niet om,hoe je het schrijft,maar wat je schrift,in de exakte informatie.Je kunt niet meer van uit gaan,een Senioor van 80 jaar,dat hij na vele jaren,nog perfect de Nederlandse Taal kan beheersen.Vel ouderen zijn al behebt door Dementie of door anderen geheugen-stoornissen.

  4. Mensen zeggen steeds meer hun tv-(kabel)abonnement op. Maar wel met de kanttekening dat dit niet betekent dat ze dan minder lineair tv kijken, geldt ook voor jongeren, als je een NL-Ziet abonnement hebt. En Nederland 1 2 en 3 zijn gratis online beschikbaar.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*