Coördinator Toegang bij Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een cultuurhistorisch instituut dat het Nederlandse audiovisuele verleden breed toegankelijk maakt. De afdeling Toegang vormt de brug tussen de collectie en gebruikers van het archief. De afdeling Toegang is verantwoordelijk voor de toegankelijkheid en duiding van de collectie van Beeld en Geluid, met als doel de collectie van Beeld en Geluid op een betekenisvolle manier beschikbaar te stellen en onder de aandacht te brengen. Voor deze afdeling zijn wij in verband met zwangerschapsvervanging op zoek naar een: Coördinator Toegang (M/V).

De Coördinator Toegang geeft vorm aan de toegankelijkheid en het intellectueel beheer van de collecties van Beeld en Geluid. Er komen zowel externe (complexe research) als interne (museum) vragen binnen over gebruik van de collectie, die door de afdeling Toegang worden beantwoord. Daarnaast promoot de afdeling actief de collectie en brengt pareltjes onder de aandacht. Door de juiste verhalen te vertellen en context te bieden bij het mooie AV materiaal dat Beeld en Geluid beheert, komt de collectie tot leven.

In het team werken in totaal 3 Coördinatoren Toegang die ieder verschillende aandachtsgebieden onder zich hebben. Het aandachtsgebied voor deze functie ligt bij onderwijs en redactie/ duidings activiteiten (zoals het presenteren en promoten van de collectie via online kanalen). De Coördinator organiseert de werkzaamheden voor de doelgroep onderwijs, en daarnaast algemene werkzaamheden op gebied van verrijking en redactie ten behoeve van o.a. museum en online. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van het team Toegang (8fte aan media managers). De coördinatoren en de media managers rapporteren allen direct aan de manager Toegang.

Werkzaamheden:
Projectleiding van projecten die de beschikbaarstelling, bereik en hergebruik van de Beeld en Geluid collectie (AV en context) stimuleren, inclusief het opleveren van halffabricaten (gemaakt op basis van de vraag uit het veld)
Coördinatie van communitymanagement; contact onderhouden met doelgroepen en partners over collectie en de verrijking daarvan; bijvoorbeeld via online platforms
Coördinatie van redactionele werkzaamheden; inregelen en coordineren workflows
Naast coördinerende- en projectleiding werkzaamheden ben je niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld een mooi blog te schrijven
Je onderhoudt contacten met professionele partners en professionals van de collectie uit het onderwijsveld
Je neemt zelf initiatief en organiseert workshops en evenementen om in contact te blijven met gebruikers en partners

Functie-eisen:

  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met aansturen en uitvoeren van (online) redactie werkzaamheden; ervaring met inregelen van workflows (tenminste 2 jaar)
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met audiovisuele archieven en collecties
  • Aantoonbare kennis van en ervaring als projectleider, bij voorkeur Prince 2 (tenminste 2 jaar)
  • Ervaring en/ of affiniteit met de doelgroep onderwijs, en/ of wetenschap en mediaprofessionals (tenminste 2 jaar)
  • Je werkt graag in teamverband
  • Je bent flexibel en beleeft er plezier aan het nieuwe te verkennen

Competenties:
Dienstverlenend, initiatiefnemend, digitaal vaardig, organisatiesensitief, analytische vaardigheden, communicatief vaardig en presentatie vaardigheden, netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn.

Arbeidsvoorwaarden:
Het fulltime salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt minimaal € 3.003,19 tot maximaal € 4.290,30 bruto per maand (schaal 10 CAO Beeld en Geluid). Het betreft een tijdelijke vacature voor 3-4 dagen per week (in overleg) voor de duur van 5 à 6 maanden in verband met zwangerschapsvervanging. Periode: januari- juni 2015

Informatie:
Voor nadere informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen Julia Vytopil op 035 – 677 72664 jvytopil@beeldengeluid.nl

Indien je belangstelling hebt voor deze functie kun je dat uiterlijk tot en met 3 januari 2015 kenbaar maken aan de afdeling P&O door een gemotiveerde brief en CV te sturen naar personeelenorganisatie@beeldengeluid.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*