Confrontatie Rutte en  Wilders in Eenvandaag verkiezingsdebat

Het is in deze campagne hun enige één-op-één-debat. Lijnrecht staan ze tegenover elkaar: de premier en zijn grootste politieke uitdager.

Mark Rutte en Geert Wilders gaan op maandag 13 maart, twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, in het EenVandaag-verkiezingsdebat de confrontatie aan over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit. Maar er is meer: in de dagen voorafgaand aan het debat worden de lijsttrekkers van de overige grote partijen aan de tand gevoeld, nemen de EenVandaag-verslaggevers je mee op campagne met de kleinere politieke partijen en gaat het actualiteitenprogramma het land in om te kijken wat er speelt bij de kiezer.

EenVandaag-verkiezingsdebat – 13 maart
Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) gaan op maandag 13 maart live vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam de confrontatie met elkaar aan tijdens het EenVandaag-verkiezingsdebat. De heren debatteren onder leiding van Pieter Jan Hagens over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit. Volkskrant-journalist Frank Hendrickx en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen praten na het debat na onder leiding van politiek verslaggever Remko Theulings.

EenVandaag-hoofdredacteur René van Brakel: “Ik ben trots dat EenVandaag een debat tussen premier Rutte en Wilders, zijn grootste uitdager, mag organiseren. Dit wordt een bepalend debat voor deze Tweede Kamerverkiezingen.”

Interviews lijsttrekkers – 6 t/m 11 maart
EenVandaag ontvangt in de studio de week voorafgaand aan het debat de lijsttrekkers van de grote politieke partijen: Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Sybrand Buma (CDA). De politici worden ondervraagd over hun standpunten en worden geconfronteerd met de uitslagen van het EenVandaag Opiniepanel. Deze worden gepresenteerd door Gijs Rademaker.

Op campagne – 27 februari t/m 4 maart
De campagne is begonnen en de politici gaan weer het land in om kiezers voor hun partij te winnen. EenVandaag gaat op pad met lijsttrekkers Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK), Henk Krol (50PLUS) en Jan Roos (VNL).

‘Het Middenland’ en ‘Cont(r)act met de kiezer’ – 13 t/m 25 februari
In de serie ‘Het Middenland’ gaat EenVandaag naar plaatsen waar de journalistiek vaak aan voorbij gaat: Tiel, Schin op Geul of IJsselstein. Wat leeft er in deze plaatsen? In ‘Cont(r)act met de kiezer’ leggen kiezers een concreet probleem voor aan een politicus: komen zij tot een afspraak?

De Stemming en de Imagometer
Welke partijen vechten er om dezelfde zetels? En hoeveel groeipotentie hebben bijvoorbeeld de VVD, PVV of PvdA nog? EenVandaag’s zetelpeiling De Stemming maakt de trends in het politieke landschap zichtbaar. Gijs Rademaker maakt tijdens de campagne regelmatig de actuele zetelverdeling bekend. Daarnaast kunnen kijkers alle cijfers bekijken op De Stemming-app, gratis te downloaden in iedere appstore. Naast het aantal zetels, meet EenVandaag in de Imagometer het imago van de politici. Wie wordt gezien als het meest vakkundig of juist het minst betrouwbaar?

EenVandaag, van maandag t/m zaterdag om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*