Commissariaat voor de Media wees RTV Roermond terecht aan als lokale omroep

De Rechtbank Limburg heeft vrijdag 30 maart 2018 geoordeeld dat het Commissariaat voor de Media Stichting RTV Roermond terecht had aangewezen als lokale publieke omroep voor de gemeente Beesel. Het Commissariaat voor de Media mocht daarbij afgaan op het advies van de gemeenteraad van de gemeente Beesel.

Het Commissariaat voor de Media wijst lokale publieke media-instellingen aan. Voorafgaand aan het nemen van zo’n besluit vraagt het Commissariaat voor de Media een advies aan de betreffende gemeenteraad. In zo’n advies komt de vraag aan de orde of het orgaan van de lokale publieke omroep dat het beleid voor het media-aanbod bepaalt, representatief is. De gemeenteraad kan dit het beste beoordelen, want kent de belangrijkste maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen in de gemeente.

In 2015 hadden zowel RTV Beesel als RTV Roermond bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag ingediend om te worden aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Beesel. De gemeenteraad van Beesel heeft toen positief geadviseerd over RTV Roermond. Het onderzoek dat tot dit advies van de gemeenteraad van Beesel heeft geleid, heeft volgens het Commissariaat voor de Media op zorgvuldige wijze plaatsgevonden. Daarom heeft het Commissariaat voor de Media RTV Roermond aangewezen als lokale publieke media-instelling van de gemeente Beesel. De aanvraag van RTV Beesel werd afgewezen. De rechtbank bevestigt dat het Commissariaat voor de Media dit terecht heeft gedaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*