Commissariaat in hoger beroep tegen uitspraak SterrenNL

Op 14 december 2018 heeft de rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan in de beroepsprocedure van RadioCorp over het aanbodkanaal SterrenNL.

De rechtbank heeft het beroep van RadioCorp gegrond verklaard. Naar het oordeel van de rechtbank is DAB+ aan te merken als een netwerk met distributieschaarste. Om die reden had de NPO volgens het Commissariaat v/d Media voor de verspreiding van SterrenNL via DAB+ goedkeuring moeten vragen aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De rechtbank heeft het Commissariaat opgedragen om een nieuw besluit te nemen met inachtneming van de uitspraak van de rechtbank.

Het Commissariaat heeft besloten tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan. Gelet op de gevolgen voor alle omroepen, is het van belang dat er geen enkele onduidelijkheid bestaat over de vraag of DAB+ moet worden gezien als een netwerk met distributieschaarste, en dus toestemming van de minister nodig is wanneer een eerder goedgekeurd aanbodkanaal voor het eerst ook via DAB+ wordt verspreid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*