Column Peter van der Vorst: ‘lekker’

Als maker vind ik deze periode in het jaar altijd de prettigste om programma’s op de buis te hebben. Dan zitter er veel mensen voor de tv.

 

In de natte herfstmaanden zitten er nu eenmaal veel mensen voor de televisie en bereik je een breed publiek. Wat dat betreft mag ik dus in m’n handen knijpen dat Verslaafd!Van der Vorst Ziet Sterren énRondkomen in de ­Schilderswijk nu in de schema’s van RTL staan. Maar dat betekent uiteraard niet dat ik alleen maar naar m’n eigen programma’s zit te kijken. Integendeel! Er staan weer veel nieuwe en vertrouwde titels op stapel waar ik voor ga zitten. 

Neem bijvoorbeeld Diagnose Gezocht, waarin Wendy van Dijk met specialisten op zoek gaat naar de oorzaken van onduidelijke ziektes bij kinderen. Ik weet hoe lang en intensief er aan dat programma is gewerkt om tot een mooi resultaat te komen, dus dat ga ik zeker zien. Maar ik kijk ook uit naar de nieuwe BBC-serie The Hunt, waarin jagende dieren en hun prooien van nabij worden gevolgd. Hopelijk spat het bloed er niet teveel van af, want dan ga ik zappen. Bijvoorbeeld naar 5 Tegen 5.

Die quiz begon ooit in 1983 met Willem Ruis en nu is het de beurt aan collega Ruben Nicolai. Benieuwd hoe híj het doet. En dan is er natuurlijk ook nog serie 6 van Downton Abbey, over de perikelen van een Britse aristocratische familie en hun personeel. Veel truttiger kun je het niet krijgen, maar zó lekker om op de bank naast een knapperend haardvuur in weg te duiken. Wat mij betreft mag het op televisiegebied altijd herfst zijn!

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*