Column Peter van der Vorst: ‘Grensverleggend’

Elke week kijkt Peter met grote bewondering naar Dance Dance Dance. Zelf deed hij ooit ook mee aan een dansprogramma op tv…

Niet alleen omdat de show er zo waan­zinnig uitziet, maar ook vanwege de bekende Nederlanders die zich een half jaar lang hebben afgebeuld om de meest ingewikkelde choreografieën onder de knie te krijgen. Ik vraag me af waar ze al die tijd vandaan hebben gehaald om dag in dag uit in het repetitielokaal te staan. Het resultaat mag er in elk geval zijn.

Zelf heb ik ooit meegedaan aan het programma Let’s Dance. Ook daar moesten BN’ers een dans instuderen. Het verschil was alleen dat het daar binnen een paar dagen moest gebeuren en dat het er allemaal een stuk minder professioneel aan toeging. Bovendien was mij de Ierse Riverdance toebedeeld, een dans die je normaal gesproken vanaf je kindertijd moet leren om hem onder de knie te krijgen. Het razendsnelle voetenwerk is voor het publiek al niet bij te houden, laat staan voor een houten klaas als ik! Uiteindelijk heb ik me toch laten overhalen en heb ik mezelf voor 1,5 miljoen kijkers een tikkie voor schut gezet.

Dat heb ik ooit ook bij Evers staat op gedaan in het onderdeel Singing with the stars, waar ik het nummer Angels van Robbie Williams ten gehore bracht. Veel luisteraars waren in één klap wakker door mijn valse gekraai. Toch heb ik van beide programma’s geen spijt. Soms moet je je grenzen verleggen en dingen doen buiten je comfort zone. En wie kan er nou zeggen dat ze zonder enig talent toch voor een miljoenenpubliek hebben gedanst en gezongen? Ik dus!

Deze column verscheen eerder op 27 september 2015 in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*