Column Peter van der Vorst: ‘Fake’

‘Zeven jaar lang mocht hij z’n mening over televisieprogramma’s en de makers ervan verkondigen. En die mening was vaak negatief. In ieder geval als het ging over het genre ­waarmee ik me bezighoudt. Kritiek geven is uiteraard prima, maar dan moet je wel weten waar je het over hebt. Het probleem was dat Jean-Pierre zich nooit in het maak­proces heeft verdiept en soms maar wat riep.

Dat bewees Geelen weer toen hij vanwege zijn afscheid (en om zijn boekje te promoten) te gast was bij Pauw. Daar mocht hij zijn stokpaardje over hulp-tv weer eens berijden, aan de hand van een fragment van Verslaafd! Daarin zagen we hoe een kandidaat uit de vorige serie na een succesvol afkick­proces zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Volgens Geelen was dit fake omdat de makers volgens hem tegen iedereen gezegd hadden dat ze ‘vooral moesten gaan huilen’, en dat wij ook dat huwelijksaanzoek ingestoken zouden hebben. Totale onzin! Bovendien zeer denigrerend naar de deelnemers aan het programma.

Gelukkig was Frans Bauer ook te gast, hij zei: „Ik zie gewoon iemand die blij is dat hij van z’n ­probleem af is, en op een voor hem bijzonder moment z’n vriendin ten huwelijk vraagt.” ­Precies zoals het was. Vive la Frans! Hopelijk verdiepen de opvolgers van Geelen zich wél in hetproductieproces van tv-programma’s voordat ze er tegenaan schoppen. En anders is het wellicht een idee om Frans Bauer die klus te geven, die weet tenminste wél waar hij het over heeft.’

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*