Column Jan Slagter: ‘Witte Rook’

Op 15 juni is het ‘Concessiebeleids plan 2016-2020’ gepubliceerd, een hele mond vol voor de gezamenlijke toekomstvisie van de publieke omroepen en de overkoepelende NPO. 

De totstandkoming van dat plan heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Via de media kon u er getuige van zijn dat tijdens de onderlinge discussies de meningen van de omroepen en die van de NPO soms lijnrecht tegenover elkaar stonden. Dat had vooral te maken met de centrale rol die het NPO-bestuur zichzelf had toegedicht en de zelfstandigheid en onafhankelijkheid die de individuele omroepen willen behouden. In de discussie werden soms pittige bewoordingen gebruikt om de inhoudelijke argumenten kracht bij te zetten, maar er werd nooit op de persoon gespeeld.

We hebben een paar belangrijke wijzigingen ten opzichte van het conceptplan voor elkaar weten te krijgen: externe producenten moeten altijd inhoudelijk overleggen met een van de omroepen om hun tv-producties geplaatst te krijgen in de zenderprogrammering. Daarnaast zullen omroepen programma’s op hun eigen websites mogen blijven aanbieden, terwijl dat aanvankelijk geconcentreerd zou worden op NPO.nl. We zijn blij met het uiteindelijk behaalde resultaat en hebben er alle vertrouwen in dat we op basis van dit plan samen verder kunnen werken aan een sterke en creatieve publieke omroep, waarin de omroepverenigingen ook in de toekomst goed zichtbaar zullen blijven. U heeft daar als kijker en luisteraar alleen maar baat bij!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*