Column Jan Slagter: ‘Publieke omroep in een stuip’

De NPO is in een stuip geschoten na de Amerikaanse verkiezingen. De media zouden de aanhang van Trump niet serieus hebben genomen.

De omroepen moeten ook in ons land meer het geluid van alle inwoners laten horen, betoogde bestuursvoorzitter Shula Rijxman in de ‘Volkskrant’ en ‘De Wereld Draait Door’, en niet alleen het geluid van “de hoogopgeleide, kosmopolitische” ( ze zei nog net niet “linkse”) Nederlanders. Rijxman werd bijgevallen door Bert Huijsjes, de directeur van WNL, de omroep die in 2009 met veel tamtam werd gelanceerd als de stem van “de hardwerkende mensen”, maar in ‘Goedemorgen Nederland’ vooral aandacht besteedt aan koetjes en kalfjes. Geert Wilders zegt de gewone man te vertegenwoordigen, maar komt nooit naar praatprogramma’s, waar hij toch vaak genoeg voor wordt uitgenodigd. Ik vraag me af of het echt zo erg is als Rijxman doet voorkomen.

MAX bereikt met zijn programma’s veel meer mensen dan alleen de eigen achterban en in ‘Meldpunt!’ en ‘Hollandse Zaken’ (dat we graag het hele jaar door willen uitzenden, niet alleen in de zomer) geven we alle ruimte aan ontevreden burgers. Maar dan wel ingebed in een gevarieerde programmering. Want u wilt toch ook niet drie uur lang naar klagende mensen kijken?

bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*