Column Jan Slagter: ‘Democratie’

Enkele weken geleden lekte het beleidsplan van de NPO uit. Het is nu voor iedereen duidelijk dat, als het aan de NPO ligt, de omroepen steeds minder te zeggen krijgen. Dat twee mensen uit de Raad van Bestuur van de NPO straks bepalen waar we op tv naar kijken en wat wij op internet doen, past niet bij onze democratie. 

De kritiek op de NPO wordt steeds luider. D66 heeft al Kamervragen gesteld over wat ik een ‘machtsgreep’ noem. Oud-KRO-directeur Ton Verlind spreekt op zijn blog over centralisatie en het monddood maken van de oppositie. “De NPO houdt niet van oudere kijkers en luisteraars”, zegt hij en dat lees ik ook terug in de vele reacties van MAX Magazine-lezers. “Ouderen maken een steeds groter deel uit van alle tv-kijkers.

Laten de commerciële zenders hun eigen doelgroepen verder bereiken en geef MAX meer zendtijd”, zegt J. Soesan. “Kunnen wij met een intekenlijst onze bezorgdheid uiten?”, vraagt A.J. Nijdam. “U heeft het over ouderen, maar ik kan u verzekeren dat er heel wat jongeren ook naar MAX kijken. MAX is de enige omroepvereniging die is gegroeid”, betoogt Anne Brokerhof. “Ouderen moeten al zoveel inleveren, maar mogen niet uitmaken naar welk programma zij kijken”, zegt J.M. Schuurmans. Ik blijf voor onze vrijheid strijden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*