Column Jan Slagter: ‘Asociaal beleid’

Het zou een ‘feestbegroting’ zijn, die door het kabinet op Prinsjesdag werd gepresenteerd. Maar liefst vijf miljard euro wordt er rondgestrooid als een soort suikergoed. Maar de ouderen krijgen daar niets van. Sinterklaas Rutte gaat aan hun huis voorbij.

De ouderenbonden hebben het Nibud gevraagd de gevolgen van de kabinetsplannen door te rekenen om te kijken hoe het nu precies zit. Dit gerenommeerde onderzoeksinstituut heeft zogenoemde koopkrachtplaatjes gemaakt voor verschillende bevolkingsgroepen. Veel huishoudens krijgen meer te besteden, maar 

ouderen gaan er het minst op vooruit. Sterker: 700.000 ouderen gaan er in koopkracht op achteruit. Ouderen die alleen AOW hebben en een klein pensioen, en ook nog zorgkosten hebben en huishoudelijke hulp, moeten zelfs vijf tot zeven procent inleveren. De werkenden worden beloond, maar de gehandicapten, de chronisch zieken en de ouderen worden de dupe van deze maatregelen. Die krijgen er niet alleen niets bij, ze gaan er zelfs op achteruit. Dit kabinet is ze gewoon vergeten. Ik vind dat asociaal beleid. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*