Column Erik de Zwart: ‘Uitrusten tijdens Eagles-concert’

Ze prijkten met meerdere nummers in de Top 1000 AllerTijden: The Eagles. Ergens in de jaren tachtig kwamen de mannen voor een concert naar Nederland. In de Kuip, hét stadion waar een popconcert goed tot zijn recht komt.

Ik ging naar het ­concert met mijn broer Maarten en mijn vader. Die vond de popmuziek van The Eagles prettig om naar te luisteren, en het was voor ons makkelijk om iemand bij je hebben die het hoofd koel en de lever sober hield. Dat was wel nodig, want je weet wel hoe het gaat met broertjes, die willen nog weleens baldadig zijn tegen elkaar. Nu ben ik drieënhalf jaar jonger dan Maarten, dus wilde ik regelmatig weten wie nu de sterkste was.

Daar in Rotterdam gingen we in een woonwijk naast de Kuip elkaar een beetje uitdagen. Dat eindigde uiteraard rollebollend over een grasveldje. Helemaal niet verkeerd dus dat er een lieve vader mee was om zijn zoons tot de orde te roepen. Gelukkig konden we daarna uitrusten tijdens het concert van The Eagles. Het snelste nummer dat ze speelden, was Lying Eyes, ­waarmee de band het in 1975 tot nummer 19 geschopt had in de Top 40. En het mooie was: al ruim voor de laatste tonen in de Kuip wegstierven, was de rust in de familie De Zwart wedergekeerd.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

Videofragment: Eagles Live concert (1977)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*