Column Erik de Zwart: ‘Mijn hoogtepunt met Kim Wilde’

Toen ik begin jaren ’80 bij Veronica kwam werken, bestond het popprogramma Countdown al. Lex Harding praatte sinds 1978, buiten beeld, de laatste trends op het gebied van popmuziek aan elkaar. Slechts af en toe werd een interview uitgezonden.

Ergens in ’82 wilde Lex dat het een écht tv-programma zou worden, vanuit een studio waar de artiesten fysiek aanwezig zouden zijn. Ik presenteerde toen Nederland Muziekland, maar liet me direct overhalen dit popprogramma te gaan doen! Al meteen in de eerste afleveringen strikten we de grote acts van dat moment: Kim Wilde, Frankie Goes To Hollywood, Herman Brood, Doe Maar, ze kwamen allemaal. In 1984 maakte ik een overstap naar de TRO S en kwam Adam Curry bij Countdown, amper achttien lentes jong.

Door zijn Amerikaanse roots werden de interviews met de Engelstalige artiesten nog leuker. Hij werd dan ook na een paar jaar door MTV naar de USA gehaald! In Veronica Magazine zie je alle presentatoren nog een keer bij elkaar: Wessel van Diepen, Jeroen van Inkel, Simone Walraven, Rob Stenders en Jasper Faber. We hebben allemaal Countdown-roots. Een van mijn hoogtepunten was toch wel Kim Wilde. Haar hit View From A Bridge bereikte de vijfde plaats in 1982.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*