Column Erik de Zwart: ‘Megavrolijk van Sunny van Boney M’

Iedereen heeft tegenwoordig wel een guilty pleasure. Een liedje waar je je dus voor zou moeten schamen bij je vrienden en vriendinnen. Terwijl jij het gewoon een lekker deuntje vindt.

Het wordt ook wel fout genoemd, maar eigenlijk moeten we gewoon eerlijk zijn: iedereen heeft wel een zwak voor een heerlijk commercieel dreuteltje dat je van voor tot achter kunt meezingen. Mijn persoonlijke smaak gaat echt van ingewikkelde psychedelische popmuziek via bombastische orkestrale rock naar platte meezingers. Het hangt allemaal af van de gemoedstoestand waarin ik me bevind. En dat geldt natuurlijk voor iedereen.

’s Morgens vroeg zit ik echt niet te wachten op een track van Pink Floyd, ook niet op een flinke dosis Guns ’n Roses. Doe mij maar een makkelijk te verteren riedeltje dat ik kan meezingen of gewoon domweg mee kan lallen. Daar klaar je van op en het ruimt lekker op in je hoofd.  Zo ben ik technisch wel voldoende ingedekt om mijn persoonlijke geheime muzikale genot te delen met jullie, toch? Ik word dus altijd megavrolijk als ik…Boney M hoor met Sunny! Producer Frank Farian heb ik een keer op Ibiza gezien, met charmant rood geverfd haar, en met deze nummer 1-hit uit 1977 maakt hij mij nog steeds vrolijk!
 
Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

Boney M. Boney M. – Sunny

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*