Column Erik de Zwart: ‘Maak er een feest van’ op een afscheidsbriefje

Van de week kreeg ik een telefoontje van de redactie van RTL Boulevard. Of ik wilde meewerken aan een item over de start van TMF, nu op de kop af twintig jaar geleden. „Natuurlijk”, zei ik. We hebben al de nodige reünies gedaan dus deze kan er makkelijk bij.

Het openingsprogramma van TMF werd toen door weinig mensen bekeken omdat bij de start niet alle kabelnetten de zender doorgaven. Anders hadden velen geweten dat Herman Brood de officiële openingshandeling verrichtte. Deze prachtige artiest, kunstenaar en leuke man maakte ironisch genoeg een einde aan zijn leven op de dag dat wij onze eerste TMFreünie hadden in de achtertuin van het Amsterdamse Hilton. Ik weet nog goed dat ik kwam aanlopen en het verdacht stil vond.

De tragische reden werd al snel duidelijk. We hebben gedaan wat Herman in zijn afscheidsbriefje schreef: ‘Maak er een feest van’. Thuis denk ik nog regelmatig aan hem, ik ben de gelukkige eigenaar van een van zijn schilderijen. En het liefste draai ik de live-versie van Saturday Night, met de sax-solo van Bertus Borgers. Nummer 23 was de hoogste notering voor de plaat van Herman Brood & His Wild Romance in 1978.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*