Column Erik de Zwart: ‘Hey, Soul Sister fluiten mijn locomotiefjes lachend mee’

Het is zomer en dus tijd voor allerlei buitenactiviteiten. Ook voor de treintjes bij mij thuis in de tuin is het nu spitsuur. Ieder vrij moment ben ik er wel mee bezig. Onderhoud, nieuwbouw of gewoon lekker kilometers maken.

Vroeger was het een heel karwei om meerdere treintjes tegelijk te laten rijden, maar met de moderne technieken is dat geen enkel probleem meer. De computer bestuurt de boel en zo heb je lekker de tijd om te genieten van het uitzicht met een drankje in je hand. Overigens loopt ’t bij mij ook regelmatig in de soep, dus ik kan mij inmiddels goed voorstellen hoe de mensen bij ProRail zich voelen.

Ik heb gelukkig geen boze reizigers! De radio staat altijd aan en het lijkt wel of ook in de popmuziek de trein meermalen voor inspiratie heeft gezorgd. Een blik in het jubileum-Hitdossier, dat sinds kort in de winkel ligt, leerde mij dat er nogal wat treinliedjes in de Top 40 zijn beland in de loop der jaren: 49 stuks maar liefst. En dan heb je ook nog verschillende groepsnamen met Train er in: D-Train, de Rainbow Train van Hans Vermeulen en natuurlijk de Amerikaanse groep Train rondom zanger Pat Monahan. Hun grootste hit Hey, Soul Sister fluiten mijn locomotiefjes lachend mee. Hij stond 7 weken op nummer 1 in 2010.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*