Column Erik de Zwart: ‘Herman Brood aangevallen door vreemde snoeshanen’

Op 5 november a.s. zou Herman Brood zeventig worden. Al is het, door z’n turbulente leefwijze, zeer de vraag of hij dat gehaald had als hij in 2001 niet een einde aan zijn leven had gemaakt door van het Hilton Hotel te springen.

Ik heb veel leuke herinneringen aan Brood. In 1992 presenteerde ik de Veronica Muziekveiling en Herman zou een van zijn schilderijen inbrengen om te verkopen voor het goede doel. Tijdens de generale repetitie kwam hij binnen met verband en pleisters op zijn gezicht. Kreunend vertelde hij aangevallen te zijn door vreemde snoeshanen. Ik trapte er niet in, want exact hetzelfde verhaal had-ie al eens op Curaçao verkondigd, waar hij veel te laat voor een optreden aan kwam zetten.

Na een binnensmondse vloek trok hij de pleisters (au!) en het verband van zijn gezicht. Op 5 november organiseren Dany Lademacher en de Wild Romance, manager Koos, de Bombita’s en Nina Hagen in de Q Factory in Amsterdam een Broodherdenking. Een knalfeest wordt het, in de geest van Herman. Onder de naam De Breedbekkikkers scoorde hij in 1979 een carnavalshit met Maak van Uw Scheet een Donderslag. Hij bereikte er de 17de plaats mee in de Top 40.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*