Column Erik de Zwart: Een handige ‘Please Go’-deurmat

De tentoonstelling 50 jaar Top 40 is geopend. Niet op een voor iedereen even makkelijk bereikbare plaats, maar hij is er tenminste! In het RockArt Museum in Hoek van Holland. Jaap Schut, de enthousiaste uitbater, zou graag groter willen, maar helaas ontbreken daar de middelen nog voor.

In RockArt zijn niet alleen unieke, oude gedrukte exemplaren van Neerlands enige, echte hitparade te zien, ook originele singles en andere memorabilia. Bovendien kun je er de studio’s van zeezender Radio Veronica bekijken. En die doen het allemaal nog. Of weer. Dankzij de vele uurtjes die de technische vrijwilligers erin gestoken hebben. Iedere bezoeker zal met enige weemoed terugdenken aan het verleden als-ie daar rond loopt te snuffelen. Echt een aanrader!

Niet alleen de Top 40 viert trouwens z’n vijftigste verjaardag, de beste rockband van Nederland doet dat dit jaar ook. Je kunt in RockArt een deurmat scoren met daarop de titel van een nummer van The Golden Earrings (toen nog met een s): Please Go. Best handig, want dan weet de visite ook meteen dat ze het niet te laat moeten maken… De plaat schopte het overigens tot nummer 10 in 1965.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*