Column Erik de Zwart: ‘Een dame over wie ik letterlijk struikelde’

Vorige week schreef ik over het ‘onderdeurtje’ Pat Benatar. En ik dacht toen meteen: dan is er nog een andere grote, kleine artiest die ik jullie niet kan onthouden. Een dame over wie ik bijna letterlijk struikelde. Ook nu werd ik er als reporter op uitgestuurd om voor Veronica’s Popjournaal een interview op te nemen met een opkomende ster. 

In de jaren tachtig was het al de gewoonte dat praatprogramma’s op tv vooral werden opgenomen in, bij wijze van spreken, de achtertuin van de presentator. Tegenwoordig is dat vaker in Amsterdam, want dáár wonen de sterren. Toen moest ik dus naar Laren. In het mooie Singer Museum kon ik tijdens de repetitie van de Tv show van Ivo Niehe een Schots-Britse zangeres interviewen. Ik kwam een beetje onhandig binnenlopen met zo’n zware draagbare bandrecorder en zag haar bijna niet staan. Ze maakte me onmiddellijk duidelijk dat ik haar wel serieus moest nemen. Een pittige tante, die Sheena Easton. Ook in haar privéleven, zo blijkt wel uit het feit dat ze maar liefst vier keer getrouwd is geweest en dat geen van die huwelijken langer duurde dan anderhalf jaar… Sheena scoorde in 1981 een hit met het themanummer uit de James Bond film For Your Eyes Only. Ze stond er twee weken mee op nummer 1.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*