Column Erik de Zwart: ‘Brandalarm tijdens live-uitzending’

Onlangs was er een reünie ter gelegenheid van twintig jaar TMF. Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn, maar oude herinneringen werden opgehaald en met beeld gedeeld op Facebook.
 

Een van de hoogtepunten was voor mij weggelegd, een interview tijdens de Dag Top 5 met Mariah Carey. Die middag zouden we eerst een ander programma opnemen en daarna bleef ze nog even ‘plakken’ voor de live-uitzending. Ze kwam een paar uur te laat. In slaap gevallen in haar limousine vanwege een jetlag en iedere dag in een ander land steeds dezelfde promotiegesprekjes doen. Het interview ging wat stroef, om het voorzichtig uit te drukken. In die Dag Top 5 stonden uiteraard ook andere artiesten genoteerd.

Dat vond ze niet leuk. Letterlijk vroeg ze: „Wanneer gaan we over mij praten?” Ik probeerde het zo goed mogelijk bij elkaar te houden, maar toen gebeurde het: het brandalarm ging live in de uitzending af! Amerikanen en zeker Amerikaanse artiesten kunnen daar niet goed tegen. Dankzij collega Herman, die met een ferme karatetrap het brullende apparaat van de muur schopte, bleef ze zitten. En kon de uitzending doorgaan. Nou, kom er maar in Mariah, met een van de allerleukste kerstplaten aller tijden: All I Want for Christmas Is You, nummer 5 in 1994.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*