Column Erik de Zwart: 24 mei Rolling Stones-dag op Radio Veronica

Vorige week kondigde ik het al aan: we gaan een Rolling Stones-dag doen bij Radio Veronica! Op Eerste Pinksterdag 24 mei zullen we de hele dag de grootste hits van dit gezelschap draaien.

Ze gaan ook dit jaar weer toeren en dat terwijl de gemiddelde leeftijd van de bandleden inmiddels ruim 71 jaar is. Ron Wood is de jongste van het spul, maar met zijn 68 jaar ook al een tijdje onderweg. Ik heb The Stones meerdere keren live mogen aanschouwen, altijd weer een belevenis. Het meest bijzondere optreden was in Paradiso in 1995. Bij het naar binnen gaan werd ik aangeklampt door een fan die tweeduizend gulden wilde betalen voor mijn kaartje. Niet gedaan.

Met een sigaretje en een pils in de hand, nog in een gewoon glas, stond ik met een paar honderd andere geluksvogels op een paar meter van Mick Jagger. Wow! Terwijl het ‘ gewone’ publiek buiten op het Museumplein mocht meekijken op een videoscherm, kwamen al die nummers in een soort privéconcert voorbij. Street Fighting Man uit 1968 speelden ze onder andere, een nummer 8-hit in de Top 40. Als je ze live wilt zien dit jaar: het kan nog, de Sticky Fingers Tour begint op 24 mei in San Diego, als wij The Rolling Stones Top 40 gaan draaien bij Radio Veronica.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Videoclip Rolling Stones- Eomotional Rescue (1980)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*