Column Bert van der Veer: ‘Gedachten op zondag’

Gevoelens, ik heb er duizenden,’ dichtte Remco Campert. Gedachten, ik heb er honderden. Neem de zondag. Ik kijk Studio Sport, maar check altijd eerst even op teletekst 818 of er doelpunten zijn gevallen. Bij een 0-0-wedstrijd lees ik even verder in de (zeer aanbevelenswaardige) biografie over Oriana Fallaci. 

De Reünie maakt geen kans op mijn aandacht, Tegenlicht wel. Maar het boeit niet. Ik kom langs Miljoenenjacht op RTL 4. Gek toch, vroeger werden kandidaten van spelshows getest en gecast, tegenwoordig worden ze gewoon lukraak van de tribune geplukt. Geen probleem voor Linda de Mol. Ik blijf haast contre coeur op Miljoenenjacht hangen. Het is eigenlijk een hele rare formule, je hoeft er helemaal niets voor te kunnen, Linda wekt de indruk dat er een soort telepathische stroom van de met cheques gevulde koffertjes naar de kandidaten leidt. Het moet het vakmanschap van Linda zijn dat mij aan Miljoenenjacht kluistert. Dan gaat Nicolette van Dam een straatprijs uitreiken, een live staartje van de show. Niet te verhullen valt dat de 3 ton plus valt in een bungalow van niet armzalige afmetingen.

Dan dwaal ik af. Ik kom bij De TV-show. Gerard Joling, die woont ook leuk. Maar opmerkelijk weinig riant, lang niet als Gordon. Maar wel uitbundig. Familie Kruys is de nieuwe dramaserie van Talpa / RTL 4. Weer: Linda de Mol. Wat een beslissing moet het geweest zijn haar dat kapsel te geven. Ze speelt een styliste die niet haar eigen beste klant is. En nog dapperder: ze is niet eens zo aardig. Haar vader (gespeeld door Hans Dagelet) heeft een Roemeens stuk met een dubieuze achtergrond als nieuwe liefde, aan van alles zie je af dat het echt wel echt is, maar ‘Bette’ weigert deze ‘Ruxanda’ te accepteren. Ze reageert gewoon zuur en vervelend, het maakt haar personage niet zo sympathiek. Maar wel 2 miljoen kijkers.

Dan wordt wat van Studio Voetbal meegepakt. Daar zit Frank de Boer. Het kan mij niet schelen hoe het met Ajax gaat, maar een half uur een trainer met een rammelend elftal aan een inquisitie onderwerpen, dat is de formule van Studio Voetbal niet. Op RTL 4 is inmiddels deel 2 van een ‘documentaire’ over Marco Borsato ingestart. Vreemd project. Vier afleveringen van anderhalf uur en het leeuwendeel van de interviews is  afgenomen tijdens een ‘vriendenbijeenkomst’ in een Zwitsers chalet. Maar in 2007. Leuke vriendin had Marco trouwens. Niet dat er iets mis met is met Leontine, maar Leontine moet nog komen.

Het loopt tegen middernacht. Ik ga met Fallaci naar bed. Er staat een tv-toestel op mijn slaapkamer, maar ik kijk eigenlijk nooit vanuit mijn bed. Aan gedachten moet eens een eind komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*