‘Coalitie wil NPO reclamevrij’

De coalitiepartijen VVD, D66, CDA en CU zijn voor een reclamevrije publieke omroep. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Serieuze plannen hoe dit gefinancierd moet worden circuleren in Den Haag.

Naar verwachting zullen diverse maatregels genomen worden om dit te kunnen financieren, waaronder een hogere doorgifte vergoeding aan kabelaars, versoepeling van verdienmogelijkheden van omroepen tot aan het wegsnijden van NPO 3 en enkele radiostations. 

Volgens het dagblad heeft Arie Slob vandaag topberaad op zijn Ministerie over de mogelijkheden. Net voor de Provinciale Statenverkiezingen wil hij zijn plannen voor een nieuw publiek bestel presenteren.

Uit recent onderzoek door Skoep.nl in opdracht van Spreekbuis.nl bleek dat 62% van de Nederlanders wel extra wil betalen voor een reclamevrije NPO. 


1 Comment

  1. Heel goed plan. Vlaanderen doet dit al jaren zo en onderscheidt zich daardoor veel meer van alle commerciële initiatieven in dat land. Zo is de drang om te moeten scoren met grote publiekstrekkers ook veel minder waardoor de publieke taak veel meer op de voorgrond komt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*