Co de Kloet (88) overleden

In zijn woonplaats Kortenhoef is dinsdag radiomaker Co de Kloet overleden.

In de jaren ‘50 startte zijn radiocarrière. Hij werd vooral populair door Tijd voor Teenagers, het allereerste popprogramma op de Nederlandse radio.

Co de Kloet stelde in die tijd ook de tienerpagina in de VARAgids samen. De column op die pagina werd door hem geschreven. De Kloet is tevens schrijver van kinderboeken. Teenager Parade-boekjes, politieroman, samensteller van liedjesbundels en schrijver van honderden vileine columns. Voorts is De Kloet een aantal jaren raadslid en wethouder geweest voor de PvdA in ‘s-Graveland. Daarna ook in ‘s-Graveland voor Dorpsbelangen en later in Wijdemeren raadslid en wethouder van Dorpsbelangen Wijdemeren.

8 Comments

   • Dankjewel voor de correctie. Hopelijk blijft Co de Kloet junior nog lang op de radio te horen.

    Co de Kloet senior ken ik niet. Desondanks, wens ik de nabestaanden sterkte met het verlies.

  • Juul, waarom vermeld je niet even wie Dick Duster was? Het was nl Dick van ’t Sant die deel uit maakte van de hoorspelkern van de NRU.

   • Dat weet ik Gerard. Maar gewoon niet aan gedacht. Mijn Moeder kende hem erg goed………….ja zo gaat dat in het dorp Hilversum.

    Maar ik zat mij een beetje te verbazen over het feit dat velen bij Co de Kloet aan jr. denken. Ik dus juist niet. Ik denk bij die naam aan sr die nu helaas overleden is. Maar ja, ik ben ook wat ouder dat zal het zijn.

    • Ik ook Juul. Ben ook al wat ouder. Ik kende ook maar 1 Co de Kloet met de eeuwige foto dat hij staande aan een wastafel platen afluisterd.(Althans daar lijkt het op)

 1. Co junior stopt met radiodoc door dat de NPO een andere invulling wil op de Zondag-avond. Drie Jan. hoogst w.s gaat de nieuwe programmering in. NPO radio 1. Ja, Co blijft radiodoc maken. Dit kunnen we horen via podcast.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*