CNN breekt records met online nieuwsvoorziening

In een jaar met veel ‘breaking news’, waaronder COVID-19, sociale onrust, en natuurlijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen, weet nieuwszender CNN nieuwe records te breken.

CNN bereikte dit jaar zijn grootste online bereik in haar bestaan, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Comscore, Het bereik had een maandelijks gemiddelde van 215 miljoen unieke bezoekers wereldwijd. (gemiddelde van januari-oktober).

Gedurende 2020 (periode januari-november) behield CNN zijn positie als de #1 digitale nieuwsbestemming, volgens Comscore, en bekleedde het de # 1-ranglijst gedurende meer dan 4 opeenvolgende jaren op het gebied van Amerikaanse unieke bezoekers, en gedurende meer dan een jaar voor wereldwijde unieke bezoekers. Door de # 1 positie in elke maand van 2020 tot nu toe te behouden in de belangrijkste categorieën van wereldwijd nieuws, unieke bezoekers uit de VS, mobiele unieke bezoekers, unieke video-kijkers en millennial unieke bezoekers (*gegevens van oktober 2020 zijn de meest actuele die beschikbaar zijn voor beide wereldwijd verkeer en ranglijsten van videokijkers).

In november 2020 zochten meer mensen naar de term “CNN” dan ooit tevoren, waardoor de kloof tussen CNN en elke andere nieuwsconcurrent op internet groter werd.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*