Classic FM terug op DAB+

Classic FM Nederland is vanaf vandaag weer te beluisteren op DAB+. In eerste instantie in de regio groot Randstad. De radiozender geeft hiermee invulling aan de wens van veel luisteraars en de eigen ambitie om te groeien. DAB+ is de digitale opvolger van FM.

Pieter Hunfeld, zendermanager Classic FM: ‘Klassieke muziek is bij uitstek geschikt om even te ontsnappen aan de drukte van de dag en een ontspannen sfeer te creëren om volledig tot rust te komen. Met DAB+ hopen we hieraan nog meer invulling te geven en nog meer mensen te verblijden met de kracht van klassieke muziek.’

De DAB+ verspreiding start vandaag en zal te ontvangen zijn via zendmasten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Goes en Amersfoort.  Dit zorgt voor een verspreidingsgebied van de Randstad tot aan Almere en Amersfoort, Den Bosch en Tilburg.

9 Comments

  1. Als je in Maastricht eo woont is je wens vervuld

    Bron: Radio-TV.nl
    Classic FM is sinds vanochtend vroeg te ontvangen via DAB+. In een persbericht gaf men aan uit te gaan zenden via de zendmasten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Goes en Amersfoort. Nu blijkt dat de masten Maastricht, Markelo, Tjerkgaast, Utrecht en Lelystad het signaal ook uitzenden.

  2. Ik moet, als fervent klassieke muziekminnaar sinds mijn 15e jaar, bekennen, dat ik Classic FM eigenlijk maar een “klassieke deuntjes”- zender vind. Weinig volledige stukken, erg gericht op het ‘Music for the Millions” genre, oppervlakkig, vluchtig, weliswaar geen geouwehoer, maar daardoor ook beperkt informatief. Tevens veel randrepertoire, waarvan je je kunt afvragen of dat wel “klassiek” genoemd mag worden. Een beetje een ‘sampler CD’ zender, “hapklare klassieke brokken”, waar ik alleen op afstem bij “gebrek aan beter” op een gegeven moment. Nu beschik ik over ruim 6000 CD’s, misschien zelfs wel 7000 inmiddels. Alternatieven zat eigenlijk. Maar…. niets menselijks is mij vreemd. Dus eveneens luiheid en gemakzucht niet. Dan luister ik soms wel even …

    • In Leiden hebben we, dankzij een kritische column van mij in het Leids Nieuwsblad destijds, en voortgezette actie van een andere klassieke muziekminnaar, op de kabel FM de keuze uit NPO Radio 4, KLARA (vroeger VRT 3, Vlaanderen), WDR 3 en BBC 3 en … Classic FM. De volkse wijsgeren van de regionale programmaraad wilden ooit de drie buitenlandse klassieke zenders vervangen door pulpstations met masturbatiemuziek (van dat stamp- en rukwerk, dat vooral het onderlijf stimuleert), een levensliederenlijn en nog 1 ander zich achtergesteld gevoeld popgenre. Dat is gelukkig na een jaar weer teruggedraaid. Tja, 5 klassieke zenders op een meerderheid van wel 25 popomroepen van allerlei pluimage: dat leek het college van hobbyisten en amateurs van de Programmaraad al te veel. Ik ben er nog steeds trots op dat ik, MEDE, NIET ALLEEN, deze dwaling heb mogen dempen en draaien. De stem des volks kan soms vals klinken!

  3. Wij luisteren al vele jaren naar Classic FM. Helaas is in de afgelopen maanden het repertoire gewijzigd. Veel zwaardere klassieke stukken, maar weinig meer populaire lichte klassieke muziek. Een beetje saai en slaapverwekkend.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*