Cisca Dresselhuys op De Perstribune van MAX

Journalist Cisca Dresselhuys en voetbaltrainer Danny Buijs zijn zondag 30 oktober te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.


Cisca Dresselhuys | © Roland J Reinders/MAX

Cisca Dresselhuys, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, was meer dan een kwart eeuw hoofdredacteur van Opzij, het feministische tijdschrift dat komende maand het 50 jarige jubileum viert. Dresselhuys (79) begon haar journalistieke loopbaan bij dagblad Trouw. Nog steeds is ze volop actief. Zo maakt ze samen met MAX-directeur Jan Slagter de podcastreeks De geboden van Slagter en Dresselhuys; daarin spreken ze met ex-gereformeerden over de invloed van het geloof op hun leven.

Danny Buijs, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is voetbaltrainer. Onlangs werd hij wegens tegenvallende resultaten ontslagen bij KV Mechelen, de Belgische voetbalclub waar hij sinds dit seizoen trainer was. Buijs begon zijn trainerscarrière in het profvoetbal vier jaar eerder bij FC Groningen, de club waar hij ook als voetballer speelde. Onlangs verscheen de biografie over Buijs: Danny Buijs, de ontwikkeling van een bevlogen voetbaljongen.

Mediajournalist Ron Vergouwen gaat in zijn archief op zoek naar passende en verrassende fragmenten bij beide gasten. Ook reikt Vergouwen aan het eind van beide Perstribune-uren zijn Mediaweek Awards uit voor de meest opvallende radio- en tv-fragmenten van afgelopen week.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Margreet Reijntjes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*