Bussums Spoortunneltje vernoemd naar Wim de Bie

Een spoortunneltje in Bussum zal worden vernoemd naar de vorig jaar overleden schrijver, cabaretier en programmamaker Wim de Bie. Dit besluit volgt na een oproep in ‘Spiegelschrift’, een magazine van de Bussumse villawijk Het Spiegel, om De Bie te eren. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander vandaag.

Het tunneltje is een locatie die vaak diende als decor voor tv-opnamen van het programma ‘Keek op de Week’. De familie van De Bie heeft ingestemd met deze vernoeming. Het is nog niet bekend wanneer het Wim de Bie-tunneltje officieel geopend wordt. Volgens wethouder Nico Schimmel overweegt de gemeente ook een wandelroute langs alle locaties in Bussum die belangrijk waren voor de tv-opnamen van Van Kooten en De Bie.

bron: De Gooi en Eemlander

4 Comments

  1. Uit de foto die ik in de Gooi en Eemlander zag, denk ik dat dit het tunneltje onder het spoor door is bij de Generaal de la Reylaan, anders gezegd aan het einde van het eilandperron van station Naarden-Bussum.
    Klopt dit?

  2. Ik vind dit echt super leuk!

    Tip. Dan ook ergens zo.n bushokje vd vieze man moet komen en de plaatsnaam Juunen.
    En ipv een bankje van die trapstoelen.

  3. Heel terecht !!! Eerst alles van Koot & de Bie dan héééél lang niks, eindelijk komen daar sommige Jiskefet afleveringen, lang niet alle !!! Hulde, ’n diepe buiging en blijvend applaus voor deze illustere heren !!!

1 Trackback / Pingback

  1. Kritiek op urine ruikende Wim de Bie-tunnel - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*