Burgemeester Hilversum: Geen plannen voor veiligheidhekken om Media Park

Misdaadverslaggever John van den Heuvel bekritiseerde onlangs de beveiliging van het Mediapark, suggererend dat strengere maatregelen nodig zijn om incidenten te voorkomen. Echter, de gemeente Hilversum is niet van plan om nu extra hekken en slagbomen bij de ingang te plaatsen, aldus burgemeester Gerhard van den Top.

De burgemeester benadrukt dat de veiligheid van de media en bezoekers een prioriteit is, en er wordt dagelijks gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid samen met het Mediapark. Het behoud van het open karakter van het Mediapark is een gedeelde ambitie, en het plaatsen van hekken en slagbomen is momenteel geen onderdeel van de besprekingen.

Dit komt na een incident waarbij een gewapende man het BNNVARA-gebouw binnenviel, en eerdere incidenten zoals de aanval op de NOS-studio in 2015 en de moord op Pim Fortuyn in 2002. Het Mediapark heeft ook in het verleden bedreigingen ervaren, vooral rond het programma RTL Boulevard, dat terugkeerde naar het Mediapark na de moordaanslag op Peter R. de Vries.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*