Buma Cultuur en NPO om de tafel voor Nederlandstalige muziek

Buma heeft vorige week kritiek geuit over de weinige aantal Nederlandstalige nummers op de publieke radiozenders. Uit onderzoek door TNS NIPO bleek dat 4,6% van de honderd meest gedraaide nummers op Radio 1, 2 en 3FM Nederlandstalig is.  Al eerder heeft de NPO aangegeven niet eens te zijn met de kritiek en de wijze van onderzoek.

Jan Westerhof (directeur radio NPO) heeft vandaag in het Algemeen Dagblad  gereageerd. Westerhof: ‘Ik heb dit ‘dunne onderzoekje’ nog altijd niet toegestuurd gekregen. Op ons initiatief ga ik binnenkort maar eens met de directeur in gesprek.’ , ‘Radio 5 Nostalgia en jongerenstation FunX werden niet in het onderzoek meegenomen. En van alle muziek op NPO Radio 2 zou ‘toch echt’ 10 procent in de eigen taal worden gezongen.’

De NPO directeur geeft verder aan dat via het internetstation Sterren.nl volop aandacht aan Nederlandstalige muziek wordt geschonken. Dat deze radiozender niet op elke radio te beluisteren is, valt volgens hem te wijten aan de overheid.  Westerhof: ‘Wat ons betreft zat die zender op een FM-frequentie, maar de overheid geeft ons maar ruimte voor vier zenders.’. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*