Bram Moszkowicz wil als advocaat terugkeren

Oud-advocaat Bram Moszkowicz overweegt het verzoek te doen om weer aan de slag te kunnen als advocaat.

In 2013 werd Nederlands bekendste strafpleiter nog voor het leven geschrapt, maar nu zegt Moszkowicz in een interview dat vanavond is te zien in EenVandaag: “Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom.”

In de Advocatenwet is inderdaad bepaald dat raadslieden die uit het ambt zijn gezet, aan de Raad van Toezicht kunnen vragen om weer beëdigd te worden als advocaat. “Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in”, zegt Moszkowicz in EenVandaag.

Het Hof van Discipline bepaalde vier jaar geleden dat Bram Moszkowicz zijn beroep nooit meer mag uitoefenen. De Orde van Advocaten eist een schorsing van 6 maanden, maar het Hof kiest uiteindelijk voor de zwaarste straf: Moszkowicz wordt levenslang uit het ambt gezet. Bram Moszkowicz zegt hier nu over: “Feit is dat ik ben geschrapt. Feit is ook dat ik me daarbij heb neergelegd. Feit is ook dat mensen, net zoals in het maatschappelijk leven, ook binnen de advocatuur weer een tweede kans krijgen.”

Morgen begint Moszkowicz als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur. Dat is het nieuwe kantoor van zijn vriendin, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst. Moszkowicz zegt over zijn nieuwe baan: “Ik wil bezig blijven met het recht en mensen adviseren. Dat is nu de op-één-na mooiste stap die ik kan nemen. Ik ga de komende tijd verder studeren en cursussen volgen om bij te blijven.”

EenVandaag, vanavond om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*