Bob Fosko op nummer 1 bij NH Radio Top 100

Bob Fosko is met zijn allerlaatste single ‘Fluiten’ de nieuwe nummer 1 van de NH Radio Top 100.

In deze jaarlijkse hitlijst met de 100 meest populaire nummers gemaakt door artiesten werkend of wonend in Noord-Holland, komt het laatste teken van leven van Fosko binnen op de bovenste plek. Geert Timmers, zoals Bob Fosko echt heette, bracht de single uit op zijn sterfdag. Geert had slokdarmkanker, was al geruime tijd ziek en wist dat hij het niet lang mee zou maken. Op 28 februari 2020 is hij op 64-jarige leeftijd overleden.

De frontman van onder meer ‘De Raggende Manne’ raakte bekend dankzij zijn kortaf gebrulde teksten. Ook ‘Gabbertje’ van Hakkûhbar bevat zijn kenmerkende schreeuw-stem en werd een grote nummer 1 hit in de nineties. ‘Fluiten’ is echter een allerliefst onschuldig en vrolijk liedje. Een bijzonder slotakkoord achter een unieke carrière in de Nederlandse muziek.

Als eerbetoon hebben de luisteraars van NH Radio zo massaal gestemd op Fosko, dat hij pas voor de tweede keer op een nummer 1 positie terecht is gekomen!

In de top van de twaalfde editie van de NH Radio Top 100 duikelt de nummer 1 van vorig jaar, de 3J’s met ‘Mensen’ naar de onderkant van de top 10. Een andere opvallende nieuwkomer is La Bohème van Andre van Duin. Dat zong Van Duin in de laatste week van de Wereld Draait Door voor Mathijs van Nieuwkerk. De vertaling van de Amsterdamse zanger is niet officieel uitgebracht maar toch al in de harten van de Noord-Hollanders gesloten.

De hele lijst is op Hemelvaartsdag 21 mei van 10 tot 18 uur te beluisteren via nhradio.nl, FM, DAB+ en NH tv.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*