BNR Podcasts meer dan 1 miljoen keer beluisterd op Spotify

Gisteren maakte BNR-directeur Sjors Fröhlich bekend dat de BNR-podcasts op Spotify de mijlpaal van een miljoen plays hebben gegenereerd.

Het Financieel Dagblad en BNR Nieuwsradio lanceerden 8 januari 2018 een dagelijkse nieuwspodcast. Onder de titel ‘Newsroom’ zijn de FD, BNR- journalisten en specialisten vanaf het middaguur te beluisteren via iTunes, Spotify, de BNR-app en FD.nl. Podcasting wint snel aan populariteit. Steeds meer nieuwsmedia starten naast hun reguliere nieuwsvoorziening podcasts, waaronder NPO Radio 1, NOS, Nu.nl en het Algemeen Dagblad. Er gaan geruchten dat De Telegraaf ook binnenkort met podcasting gaat starten.

Apple liet onlangs weten dat er alweer 50 miljard shows via Apple’s podcast-platform zijn gedownload Het is een behoorlijke groei ten opzichte van de 13,7 miljard podcast-downloads die in 2017 nog werden gemeld. In 2014 waren het nog slechts 7 miljard. Ook Google zet flink in op podcasting. Vorige week kondigde het bedrijf aan dat podcasts ook meegenomen gaan worden in de Google zoekresultaten. Daarnaast zal podcasting in Google Assistant worden geïntegreerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*