BNNVARA wil meer rechtse talkshowgasten

Gert-Jan Hox van BNNVARA

BNNVARA-mediadirecteur Gert-Jan Hox zegt in een AD-interview dat de rechtervleugel beter vertegenwoordigd moet worden dan wat de omroepen nu brengen.

Hox: “Als kijkers vinden dat er een overdosis linkse programma’s is, moet je proberen daar iets tegenover te zetten.”

Toch merkt de mediadirecteur dat het soms lastig is om ‘andersdenkenden’ in talksshows te krijgen. “Als je begrip wilt kweken – een van onze criteria – moet je ook andersdenkenden aan het woord laten. Ik vind het belangrijk dat we de maatschappelijke breedte opzoeken, in talkshows dus verschillende partijen aan het woord laten. Dat is niet altijd makkelijk, want mensen van de PVV willen bijvoorbeeld niet bij Pauw en DWDD aan tafel zitten. Maar er wordt nu wel meer dan voorheen naar gezocht door de redacties. Dat is ook beleid”, aldus Hox.

Lees het hele interview in Het Algemeen Dagblad.

foto credits: Barbara Kieboom

2 Comments

    • Een goed journalistiek principe is “hoor & wederhoor” en een genuanceerde discussie of boodschap komt geloofwaardiger en overtuigender over. Bovendien wordt “koekoek eenzang” gauw een saai liedje. Als het over “afzeiken” van gasten gaat, dan hebben “rechtse” of “niet linkse” omroepen als POWNed een grotere reputatie dan Pauw of Jinek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*