BNNVARA-publieksprijs Movies that Matter naar Ghost Fleet

Zaterdag heeft de documentaire Ghost Fleet de BNNVARA-publieksprijs gewonnen tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Op de slotdag van het filmfestival maakte BNNVARA-documentairemaker Elena Lindemans de winnaar bekend. Zij deed dat namens BNNVARA en namens het publiek dat de afgelopen week op deze film stemde. De prijs is een geldbedrag van 5.000 euro en gaat naar de makers van de film: Shannon Service en Jeffrey Waldron. Ghost Fleet is een opzienbarende documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken. Meer informatie over de film en de trailer zijn te bekijken op de site van Movies that Matter.

Elena Lindemans, die de prijs uitreikte namens BNNVARA, was onder de indruk van de winnende documentaire: “Ghost Fleet is prachtig en tegelijkertijd geeft het de kijker hartritmestoornissen. Wat een onrecht: slavernij bestaat nog steeds! Deze film opent de ogen van de wereld en zal hopelijk internationaal veel teweegbrengen.”

BNNVARA is voor het dertiende jaar mediapartner van het Movies that Matter Festival in Den Haag. Op het festival staan films en documentaires rond mensenrechtenkwesties en een duurzame samenleving centraal. Tijdens het festival gaat het publiek in gesprek met mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten uit de hele wereld. Het festival vindt plaats van 22 tot en met 30 maart in Den Haag. Bekijk voor meer info de website.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*