BNNVARA herhaalt ‘De Strijd’ na overlijden Kees Driehuis

Aflevering ‘Drees en Den Uyl’ komende zaterdag op NPO 2

Naar aanleiding van het overlijden van oud-VARA-journalist en programmamaker Kees Driehuis herhaalt BNNVARA komende zaterdag een aflevering van de documentaireserie ‘De Strijd’. De eindredactie van deze tv-serie over de geschiedenis van de arbeider was in handen van Kees Driehuis. De aflevering ‘Drees en Den Uyl’ is aanstaande zaterdag 2 november om 20.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. De gehele serie ‘De Strijd’ wordt vanaf 2 januari a.s. herhaald, tien keer om 17.10 uur op NPO 2.

‘De Strijd’ gaat over de eerste fabrieken, de lopende band en het ontstaan van arbeiderswijken. Over zingen bij de Stem des Volks en muziek bij de fanfare. En over stemrecht en een fatsoenlijk loon. De 10-delige serie, gepresenteerd door oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra, was eerder te zien in het najaar van 2015.

Komende zaterdag is de aflevering ‘Drees en Den Uyl’ te zien. In de naoorlogse jaren werden de minister-presidenten Willem Drees en Joop den Uyl de verpersoonlijking van de macht van de PvdA. Het waren de jaren van de opbouw van de welvaartstaat en de emancipatie van de arbeiders, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De vakbonden moesten vaak harde strijd voeren. Werknemers, vakbondsbestuurders als Arie Groenevelt en voormalig staatssecretaris Bram Stemerdink blikken terug op die soms roerige jaren.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*